17 Kasım 2010 Çarşamba

Plevrottes a la provencale - Provencale usulu mantar sote

Senelerdir hazırladıgınız yemeklerden sıkılıp , dunya mutfaklarından lezzetlerle tanısmak istiyorsanız.Plevrottes a la Provencale sizin için harika bir başlangıç olabilir.Bakmayın adının böyle uzun ve telafuzunun hayli zor olduguna.Mantar ve mutfagımızda sureklı kullandıgımız basıt malzemelerle hazırlanabılen harıka bır 'entre'- ön yemek.Provencale ana malzemenın yanı mantarın ıcıne eklenecek olan malzemeler butunune verılen ısım.Adını Fransa nın Provence bölgesinden alıyor.Plevrottes ise mantarın çeşidi.Mutlaka deneyin, ana yemek öncesinde sevdiklerinize hoş ve farklı bir sürpriz olsun :)

P.S : Yıllardır tadına bayıldıgım bu tarifi benimle paylaşan Restaurant Chateau Des Cours şefi Emmanuel Lauquin'e  sonsuz teşekkürlerimle.

Malzemeler :

1kg Mantar ( Kultur mantarı fazla su bıraktıgından ıstırıdye ya da kestane mantar tercıh edılmelıdır)
3 yemek kasıgı tereyag
2 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
Bir kaç tutam taze  maydanoz
Tuz + Karabiber

Tarif:

Tereyağı onceden buzdolabından cıkartılır ve oda ısısında bır sure bekletılerek yumusaması saglanır.Tereyagı genış bır kaba alınır ve içine çok kucuk dogranmıs arpacık soganı , sarımsak ve maydanoz eklenerek karıstırılır.Tum malzemenin iyice iç içe geçmesi sağlanır.Diğer tarafta mantarlar fazla kucuk olmayacak sekılde kesılerek çok az zeytınyagı ile kızgın bır tavada sotelenmeye bırakılır.Mantarlar hafıf pişmeye basladıgında sogan-sarımsak ve maydanozlu tereyagı eklenır ve yuksek ateste 3-4 dk. daha  pişirilir.İşte bu kadar basit!Kolay gelsin afiyet olsun :)





2 yorum:

  1. Mantara bayılan bir insan olarak nefes almadan yiyebileceğim bir yemek. Ne olur başka mantarlı tarifleriniz varsa paylaşın. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Tuğba Hanım,

    Çok yakın bir zamanda,sizin için farklı mantar tarifleri ekleyeceğime emin olabilirsiniz :)

    YanıtlaSil