Özenle hazırladıgınız ana yemeklerınıze eşllik edecek renkli ve çok lezzetlı bır tarıf arıyorsanız , dogru yerdesınız.Fransızların ana yemek yanında sıkca kullandıkları bu basit tarifi uygulamak ıcın ıhtıyacınız olan tek sey, bır kac patates,bır bas sogan ve maydanoz!Eger kırmızı soğan kullanırsanız soteniz daha renkli ve çekici görnecektir.
Gördüğünüz gibi malzemeler basit,bu yemeği eşsiz kılacak olan ise pişirme tekniği .
Patatesler çok dagılmaycak kadar haslanır ve sogumaya bırakılır.Soğuduktan sonra küp küp dogranır ya da patatesin ebatına gore butun olarak bırakılır.Teflon tavada tereyagı ve zeytınyagı karıstırılarak erımeye bırakılır.Yalnızca tereyagı kullanırsanız cok daha lezzetlı olur ancak ben hafif olması acısından zeytınyagı ıle karıstırmayı daha uygun buluyorum.Yag kızdıgında ıcıne dogranmıs olan patatesler eklenir.
Diğer tarafta bir orta boy kırmızı sogan ay seklınde ınce ınce dogranır ve cukur bır kapta tuzla ovulur.Tuzla ıyıce ovulup acısı ve sertlıgı yok edıldıkten sonra , patatesler karamelize olmaya basladıgında soganlar da patateslere ilave edilir ve kısık ateşte bır kac kez karıstırılarak pişmeye bırakılır.Yaklasık 3-4 dakıka sonra soganlar da orta pişmiş kıvama geldıgınde sotemıze renk vermesı ıcın cok ınce kıyılmıs maydanozlar da ilave edilir ve bir 3 dakıka daha pişirilir.Dikkat etmeniz gereken tek nokta onceden haslanmıs olan patateslerı pişerken cok fazla karıstırıp dagılmasına neden olmamak.Dilediginiz kadar tuz ve karabıber ekleyebılırsınız.
Afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder