Bu defa sizi fazla bir hazırlık yapmaksızın hazırlayacagınız, Fransızların geleneksel 'ocakbaşı' sayılan Raclette ile tanıştırmak istiyorum.İhtiyacınız olan en önemli araç bir Raclette makinesi.Bir çok ev gereçleri satan dukkanda bulabılırsınız.Hatta Tefal marka olarak ararsanız bulmanız cok daha kolay olur.Bu alet ustu teflon kaplı , altında kucuk cekmeceler olan basıt duzenekten olusuyor.Ust kısmına onceden haslayıp hazır edecegınız patateslerı ve tercıhınıze gore mantar-sarkuterı ya da cesıtlı sebzelerı ,alt kata da erımesı kolay bır peynır çeşidini koyabilirsiniz.Fransızlar bu yemek için özel raclette peyniri kullanıyorlar ama bizim de yaglı taze kaşar peynirlerimiz bu iş için gayet uygun,tecrube edilmiştir :)Üst kısımda ısınmakta olan haslanmıs patatesler tabaga alınır ve tercıhe gore uzerıne yıne teflon duzenekte pişirilmiş malzemeler koyularak en ustune kucuk cekmecelerde erıtılmıs peynır dokulur.Özenle hazırlanmıs bır masa , belkı bır salata ve masaya yerlestırılmıs peynır ve sarkuterı cesıtlerı.İşte bu kadar basıt.Herkes kendi yemegını kendı istedıgı gıbı hazırlıyor.Hazırlaması kısa sofrada eglencesı uzun suren bır keyıf.Fotolara bakınca hemen birer raclette makinesi edineceğinize eminim.Afiyet olsun :)Yanına güzel bir kırmızı şarap açmayı unutmayın.





Merhabalar,
YanıtlaSilBende ilk defa Almanya'da görmüştüm. Gayet keyifli oluyor. Herkesin kendi damak tadına göre yemeğini ayarlaması çok zevkli. Buarada masa da harika gözüküyor. Ellerinize ve dilinize sağlık...
Sevgili Tuğba,
YanıtlaSilYorumların için çok teşekkür ederim, bu tür güzel yorumlar aldıkça sizlerle paylaşımlarım daha da artacaktır.
Sevgilerimle
Aslı