Telaşlı bir akşamüstü..DVD gecesi için pratik bir kaç atıştırmalık hazırlamak lazım.Hem pişirme ile vakit kaybetmeden hem de ikram edildiğinde memnuniyet uyandıracak, önce göze hitap edecek ve pek tabi şarapla iyi gidecek bir şeyler..
Ne yapsam diye düşünürken birden aklıma İtalyan mutfağının en sevdiğim başlangıçlarından olan Bruschetta ve sevgili Manu'nun yemek öncesinde iştah açıcı olarak servis ettiği ton balıklı kanepe geliyor.Malzemeler basit , hazırlaması çok kolay.Ben evde bulunmadıgı ıcın taze fesleğen kullanmadım ,siz de zevkinize göre ekleyebilir ya da farklı bir taze baharat kullanabilirsiniz.
Bruschetta için malzemeler :
- 2-3 Adet domates
- Teze kekik
- Taze fesleğen
- Bir diş sarımsak
- 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmek
- İki yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Bu tarifi kendi sevdiğiniz malzemelerle daha da renklendirebilirsiniz.Kesin ve kati kuralları olan bir tarif değil.Dilerseniz domatese soğan ya da küçük parçalara bölünmüş zeytin de ilave edebilirsiniz.
Manu'nun ton balıklı kanepesine gelince..Onun da malzemeleri son derece kolay temin edilebilir cinsten:
- 1 büyük boy konserve ton balığı
- 2 çorba kaşığı labne peyniri
- Yarım diş sarımsak
- Bir tutam taze dereotu
- 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmek
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder