7 Eylül 2012 Cuma

BRUSCHETTA


Telaşlı bir akşamüstü..DVD gecesi için pratik bir kaç atıştırmalık hazırlamak lazım.Hem pişirme ile vakit kaybetmeden hem de ikram edildiğinde memnuniyet uyandıracak, önce göze hitap edecek ve pek tabi şarapla iyi gidecek bir şeyler..

Ne yapsam diye düşünürken birden aklıma İtalyan mutfağının en sevdiğim başlangıçlarından olan Bruschetta ve sevgili Manu'nun yemek  öncesinde iştah açıcı olarak servis ettiği ton balıklı kanepe geliyor.Malzemeler basit , hazırlaması çok kolay.Ben evde bulunmadıgı ıcın taze fesleğen kullanmadım ,siz de zevkinize göre ekleyebilir ya da farklı bir taze baharat kullanabilirsiniz.


Bruschetta için malzemeler :

  • 2-3 Adet domates
  • Teze kekik
  • Taze fesleğen
  • Bir diş sarımsak
  • 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmek
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
İnce dilimlenmiş ekmekler ekmek kızartma makinesinde kızartılır.Ben içi daha tok oldugu için ekşi maya baget tercih ediyorum.Baget bulmıyorsanız normal bir ekmeği de küçük parçalar halinde kesip kullanabilirsiniz.Bir diş sarımsağı soyup , bıçakla çizerek kızarmış ekmeğe sürtün.Böylece sarımsağın lezzeti ekmeğe geçecektir.Diğer tarafta kabukları soyulmuş ve içindeki sulu kısmın bir bölümü ayrılmış domatesleri zeytinyağı,kekik,fesleğen ve tuz ile karıştırıp kızarmış ekmeklerin üzerine yatırın.Üstüne de parmesan ya da sert bir kaşar peyniri rendesi serpin.

Bu tarifi kendi sevdiğiniz malzemelerle daha da renklendirebilirsiniz.Kesin ve kati kuralları olan bir tarif değil.Dilerseniz domatese soğan ya da küçük parçalara bölünmüş zeytin de ilave edebilirsiniz.


Manu'nun ton balıklı kanepesine gelince..Onun da malzemeleri son derece kolay temin edilebilir cinsten:

  • 1 büyük boy konserve ton balığı
  • 2 çorba kaşığı labne peyniri
  • Yarım diş sarımsak
  • Bir tutam taze dereotu
  • 1 adet ince dilimlenmiş baget ekmek
Kızarmış dilimlerin üzerine bir kapta karıştıracağınız ton balığı,labne peyniri,dövülmüş sarımsak ve ince ince kıyılmış dereotu karışımını koyarak çok lezzetli ekmek dilimleri elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder